Regiopark Buytenhout

De Bieslandse Heerlijkheid is gelegen in Regiopark Buytenhout: een prachtig groot aaneengesloten natuur- en recreatiegebied tussen Delft, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. Hier lopen verschillende groengebieden naadloos in elkaar over: Buytenpark, Westerpark, Nieuwe Driemanspolder, De Balij, Bieslandse Bos, Dobbeplas en Delftse Hout. Het is een oase van rust in de dichtbevolkte Randstad waar je urenlang kunt fietsen, wandelen en genieten.

Download hier de kaart van Regiopark Buytenhout (pdf)

Cultuur

Verken Delft
Ontdek het verhaal van Willem van Oranje, ontmoet Johannes Vermeer en beleef het werelds beroemde Delfts Blauw. delft.com

Er valt genoeg te wandelen in het gebied om ons heen. Of wat dacht u van een combinatie van wandelen en cultuur? Maak dan een interessante stadswandeling door historisch Delft. Het oude centrum ligt op 15 minuten lopen van onze locatie. U kunt bij ons een fiets huren of bij het station in Delft (ongeveer 20 minuten lopen). Lees onze horeca-tips op deze pagina.

Rotterdam
Bekend om zijn haven, overdekte markthal, kubus woningen en de Erasmusbrug. Met de watertaxi naar Kinderdijk, Historische Delfshaven en de Euromast. rotterdam.info

Den Haag
Verblijf je wat langer in Delft? Pak dan ook eens tramlijn 1. Deze brengt je namelijk zonder overstappen binnen een uur naar diverse hotspots in Rijswijk, Den Haag en het strand in Scheveningen. Koop een HTM-dagkaart. denhaag.com

Fietsen en wandelen

Tal van wandel-, en fietsroutes gaan het hele gebied door zoals de Acker- en Bieslandroute van 30km. Wij hebben de route voor u klaarliggen. Heeft u zin in een hele dag onder de pannen? Dan is een dagje Midden Delfland zeer geschikt. Maar u kunt natuurlijk ook naar Scheveningen fietsen.

Zwemmen

Op een steenworp afstand is er recreatieplas De Delftse Hout met grasweides en een kindvriendelijk strandje. Heerlijk om een te luieren als het zonnetje schijnt.

Natuur

De Bieslandse Heerlijkheid bevindt zich in een prachtige omgeving. Daar geniet u al van vanuit uw kamer of vakantiewoning! Een rondje door ons stilte gebied aan de overkant. Een bijzonder plas-drashoek naast te deur met daarin het hele voorjaar nagenoeg alle weidevogels die met het blote oog te bekijken zijn. Wandelpaden tot aan Zoetermeer waarin bossages met weilanden elkaar afwisselen. Voor de kleintjes is een leuk doe-pad te lopen. Die vertrekt vanaf de Papaver; een natuur educatiecentrum op 5 minuten lopen.

Biologische Boerderij Hoeve
Hoeve Biesland is dé biologisch-dynamische boerderij van de Randstad, gelegen in de Bieslandse polder van Delfgauw. De boerderij is een fijne plek waar natuur, mens en dier bij elkaar komen. Verschillende ondernemingen zijn op de boerderij bezig met het maken van ambachtelijke streekproducten. De bakker staat bekend om zijn heerlijke broden en koeken, de Groenteboerin om haar verse groentes en de slager verwerkt nauwkeurig het hoogkwalitatieve vlees van eigen koeien. Op Hoeve Biesland is een streekwinkel die dagelijks open is. Op deze boerderij worden diverse activiteiten georganiseerd. Een heerlijke wandeling naar de groenteboerin voor de biologische boodschappen.

Lekker

Zin in een high tea in de stad. Of laten bezorgen op locatie?U kunt deze bestellen bij Rode Rozen en Torilla’s.

Actief

In onze omgeving zijn er tal van activiteiten die men zowel individueel kan doen als met een groep. Kijk eens op de site van Hof van Delfland daar zijn leuke activiteiten en arrangementen te vinden bij seizoenstips.

U kunt zelf van alles organiseren. Wilt u iets leuks doen in Delft? Wij raden u met plezier Vanessa aan! Zij verzorgt niet alleen stadswandelingen maar ook allerlei workshops, of een rondleiding met een tuk tuk.

De Bieslandse Heerlijkheid